Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Αμυντικά κόρνερ.



Ένα από τα βασικά στοιχεία της αμυντική στρατηγική για την ομάδα σας είναι οι παίκτες σας να γνωρίζουν τις θέσεις τους στα κόρνερ

Βασική Συμβουλή στην Προπόνηση

Το κλειδί είναι η συγκέντρωση και να βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες σας θα πάνε πρώτοι στη μπάλα!
Χρησιμοποιώντας το παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε τις θέσεις που πρέπει να έχουν οι παίκτες σας και την απόκτηση των βασικών αρμοδιοτήτων του καθενός.
Κάποιοι παίκτες πρέπει να μαρκάρουν man to man, άλλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ζώνη.

Αν υποτεθεί ότι το κόρνερ εκτελείτε από τα αριστερά από δεξιοπόδαρο παίκτη, η σύσταση της άμυνας θα πρέπει να είναι η εξής:

• Οι τέσσερις καλύτεροι ψηλοί ή κεφαλοσφαιριστές της ομάδας θα πρέπει να πάρουν man to man τους αντίστοιχους επιθετικούς (αριθμοί 3, 5, 6 και 10 στο διάγραμμα) όπου η δουλειά τους είναι να αποτελέσουν την κύρια γραμμή εμπόδισης της αντίπαλης απειλής, μαρκάροντας μέτωπο με μέτωπο, και να είναι αυτοί που θα πάνε πρώτοι στη μπάλα.
• Ο Νο 11 θα πρέπει να αποτελέσει την εμπόδιση της εκτέλεσης στο πρώτο δοκάρι γι’ αυτό και στέκεται μπροστά σε αυτό μαρκάροντας σε ζώνη και τον ανάλογο χώρο.
• Ο Nο 4 μαρκάρει τον ελεύθερο χώρο μπροστά από τον τερματοφύλακα, κρατώντας τα μάτια του ανοικτά για οποιονδήποτε κίνδυνο διατρέχει η εστία του. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει τη θέση του ανάλογα την κίνηση του επιθετικού.
• Ο Nο 2 ελέγχει το χώρο του τέρματος στο 2ο δοκάρι σε περίπτωση εξόδου του τερματοφύλακα.
• Οι Νο 7 και Νο8 μαρκάρουν τους παίκτες που περιμένουν για το “rebound”.
• Ο No 9 μένει πιο μπροστά ώστε να απασχολεί δύο αμυντικούς και ελπίζοντας να βοηθήσει στην αντεπίθεση.

Αντεπίθεση!!



Πώς εκτελούμε γρήγορο φάουλ απέναντι σε ανοικτές άμυνες.

Τα ελεύθερα φάουλ είναι ένα δεδομένο, έτσι ώστε να μας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας αρκεί να βεβαιωθούμε ότι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να κάνουν σωστά τα περισσότερα από αυτά μετά από πολλές επαναλήψεις στην προπόνηση. Ένας τρόπος να το πετύχουμε σωστά είναι να προετοιμάσουμε την αντίθεσή μας καλύτερα από τα πλάγια που μπορεί να βρούμε «ανοιχτό» τον αντίπαλο. Δείτε το παραπάνω σχεδιάγραμμα :

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Κομπίνα για τα κόρνερ


Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα κόρνερ;

Προσπαθήστε να παίξετε χαμηλά, είναι ένας εύκολος τρόπος για γκολ.

Πώς χαμηλά κόρνερ δημιουργούν γκολ

Δύο παίκτες πηγαίνουν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ.

Το χαμηλό κόρνερ περιλαμβάνει δύο παίκτες κοντά στο σημαιάκι, με τον εκτελεστή να αλλάζει την μπάλα με τον συμπαίκτη του και κάνοντας τις κινήσεις που ακολουθούν στο παρακάτω σχέδιο για να δημιουργήσουν χώρο ώστε η να πασάρει ο πρώτος και να σουτάρει ο δεύτερος παίκτης ή αν μαρκαριστεί να βρεί χώρο και να γίνει χαμηλή σέντρα.